Πόσιμο νερό

Το νερό των δημοτικών δικτύων δεν είναι πόσιμο. Είναι πόσιμο το εμφιαλωμένο όταν φτάνει στο τραπέζι με τον τρόπο που αποθηκεύεται και διακινείται;

Οι προτάσεις μας στοχεύουν να σας δώσουν πόσιμο νερό στην βρύση σας, στο τραπέζι σας.

Περισσότερα

posimo---nero---spiti---drinking---water---home
spiti---nero---use---water---home

Ασφαλές νερό χρήσης

Πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία στην υγιεινή του νερού χρήσης. Το νερό όταν αποθηκεύεται και διακινείται χωρίς κανόνες, μπορεί να γίνει εστία σοβαρών επιμολύνσεων, ακόμα και αν δεν το πίνουμε. 

Τους κανόνες αυτούς βάζουμε μπροστά όταν σχεδιάζουμε τις εγκαταστάσεις ύδρευσης. 

Περισσότερα

Υγιεινό νερό την πισίνα

Ίσως όλοι έχουμε αισθανθεί ανασφάλεια, όταν μπαίνουμε στην πισίνα, ακόμα και στη δική μας. Τη γεννάει η αμφιβολία για την καθαρότητα του νερού και οι δικαιολογημένες πολλές φορές επιφυλάξεις για τη χρήση των χημικών απολύμανσης. 

Μπορούμε να είμαστε και να νιώθουμε πραγματικά ασφαλείς, όταν χρησιμοποιούμε την πισίνα μας. 

Περισσότερα

nero---pisina---poiotita---water---treatment---quality---swimmingpool
air---quality---humidity---home---poiotita---aera---spiti

Ανανέωση του αέρα στο σπίτι

Τα κουφώματα με πλήρη σφράγιση, η κατασκευή θερμοπροσόψεων, τα όλο και λιγότερο ανοιχτά παράθυρα για την μείωση του κόστους λειτουργίας της θέρμανσης και του κλιματισμού, άθελα τους έχουν σαν παρενέργεια τη μείωση της ανανέωσης του αέρα και τη δημιουργία επιβλαβών για την υγεία συνθηκών. 

Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά και εκδηλώνονται με πονοκεφάλους, κούραση, αλλεργίες κλπ.  

Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με χάπια για τον πονοκέφαλο αλλά με σωστό σχεδιασμό εγκατάστασης αερισμού, όπου εστιάζουν οι προτάσεις μας. 

Περισσότερα

Ρύθμιση της υγρασίας του αέρα

Η υγρασία του εσωτερικού αέρα μπορεί να φτάνει μέσα στο σπίτι στο επίπεδο του κορεσμού (100%),  όπου προκαλεί αίσθημα δυσφορίας και δυσχεραίνει την αναπνοή και την αποβολή του νερού από το δέρμα 

Η ρύθμιση της υγρασίας του αέρα είναι απαραίτητη στη σύγχρονη κατοικία και μελετάται σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις αερισμού και κλιματισμού.

Περισσότερα

igrasia---spiti---humidity--airquality---home
allergies---skoni---allergies---dust---airquality---home

Απομάκρυνση ακάρεων – αλλεργιογόνων

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης αναπτύσσονται σε μεγάλους αριθμούς μέσα στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στις μοκέτες και στα χαλιά, στις πολυθρόνες, σε ορισμένα παιχνίδια των παιδιών ή σε χώρους όπου κοιμούνται τα κατοικίδια ζώα. Τρέφονται με την πιτυρίδα του ανθρώπου και με μύκητες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Ευθύνονται για την εμφάνιση αλλεργιών, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και την άνοιξη που πολλαπλασιάζονται. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; 

Περισσότερα

Προστασία από το θόρυβο

Ο θόρυβος από το αστικό περιβάλλον πολλές φορές κάνει τη ζωή αφόρητη, ιδίως στα αστικά κέντρα, σε τουριστικές περιοχές, αεροδρόμια, οδικούς άξονες. Επιπλέον, δεν είναι ανεκτές οχλήσεις που δημιουργούνται μέσα στο κτήριο από την λειτουργία των εγκαταστάσεων. 

Ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε. Η απόλυτη σιωπή προκαλεί αίσθημα δυσφορίας. Η βέλτιστη ποιότητα για ένα σπίτι βρίσκεται κάπου στο μεταξύ.  

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.  

Περισσότερα

hxoprostasia---soundproof
naturallight---home---fisikofws

Φυσικο φώς

Για να νιώσουμε άνετα σε ένα δωμάτιο χρειάζεται όσο περισσότερο φυσικό φως γίνεται. Όλες οι λειτουργίες του σώματός μας έχουν εξελιχθεί σε συνδυασμό με το φυσικό φως και τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.

Η ποιότητα του φωτός συχνά μειώνεται από την κακή ποιότητα του γυαλιού του παραθύρου. Το φως που μπαίνει στο δωμάτιο δεν είναι πλέον τόσο φυσικό όσο θα έπρεπε. 

Όταν επιλέγουμε κουφώματα, επιλέγουμε και ποιότητα γυαλιού. 

Περισσότερα

Οικολογία

Σχεδιάζουμε και επιλέγουμε υλικά λαμβάνοντας υπόψη: 

  • το οικολογικό αποτύπωμα κατά την παραγωγή, την εγκατάστασή, έως και την απόσυρσή τους,
  • τη μη αποβολή, σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, επικίνδυνων τοξικών ουσιών,
  • την προστασία από πηγές φυσικής ακτινοβολίας.

Περισσότερα

ulika---materials---eco