Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από την Greenpeace και αμερικάνικα πανεπιστήμια έδειξαν ότι στη σύγχρονη εποχή έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ασθενειών και αλλεργιών, που οφείλονται στη σκόνη, στα μικρόβια και στα ακάρεα που βρίσκονται στους χώρους διαμονής των ανθρώπων. Κατά τον καθαρισμό των χώρων με συμβατικές ηλεκτρικές σκούπες, η ψιλή σκόνη, τα ακάρεα και τα βακτήρια δε συγκρατούνται από το φίλτρο, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στο χώρο ο οποίος καθαρίζεται.

kentriki---ilektriki----skoupa---allergeiogona---skoni---central---vacuum---system

Οι σύγχρονες απαιτήσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής, όσον αφορά την καθαριότητα των χώρων διαβίωσης και εργασίας, οδήγησαν στη δημιουργία του συστήματος κεντρικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι πολύ πιο ισχυρή και γρήγορη από μια φορητή, και απομακρύνει πλήρως τη σκόνη, τα μικρόβια και τα ακαρέα από τους χώρους διαμονής, οδηγώντας τα μέσω του δικτύου σωληνώσεων σε ξεχωριστό χώρο, όπου βρίσκεται η κεντρική μονάδα (π.χ. Γκαραζ).

Η κεντρική ηλεκτρική σκούπα κατασκευάστηκε με σκοπό, όχι μόνο να προσφέρει τη μέγιστη καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και να δημιουργήσει μια μικρή όαση ευφορίας και ασφάλειας. 

Είναι ένα σύστημα απόλυτα διακριτικό και σε νεόχτιστα κτίρια αφομειώνεται πλήρως στο χώρο που εγκαθίσταται με μοναδικό ορατό στοιχείο τις υποδοχές ανάρροφησης. Σε περιπτώσεις παλαιών κτηρίων, ενδεχομένως να απαιτείται η εγκατάσταση εξωτερικών σωλήνων για τη δημιουργία του δικτύου αναρρόφησης.

kentriki---ilektriki---skoupa---central---vacuum---system

Eίναι το πιο αποδοτικό, υγιεινό και οικονομικό σύστημα για τον καθαρισμό εσωτερικών χώρων και αποτελείται από τα εξής κύρια στοιχεία: 

  • την κεντρική μονάδα, που βρίσκεται εγκατεστημένη σε ξεχωριστό δωμάτιο 
  • το δίκτυο σωληνώσεων, που είναι εγκατεστημένο σε δάπεδα, τοίχους και ψευδοροφές 
  • τις υποδοχές αναρρόφησης, όπου ο χρήστης τοποθετεί τον εύκαμπτο σωλήνα 
  • τον εύκαμπτο σωλήνα 9 μέτρων 
  • και μεγάλη γκάμα αξεσουάρ καθαρισμού, ανάλογα με την προς καθαρισμό επιφάνεια 
central---vacuum---system---kentriki---ilektriki---skoupa
kentriki---ilektriki---skoupa---central---vacuum---system---eksartimata