Η παραγωγή πόσιμου νερού συνήθως απαιτεί επεξεργασία πολλών σταδίων, όπως φίλτρανση, αντίστροφη όσμωση, εμπλουτισμό σε άλατα, διόρθωση pH, αποστείρωση, αποθήκευση, άντληση κλπ. Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης επεξεργασίας ξεκινάει από τη φυσικοχημική και μικροβιολογική ανάλυση του νερού τροφοδοσίας. Η λύση σχεδιάζεται για να αξιοποιεί τις δυνατότητες και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη ξεχωριστά, ανάλογα με την ποιότητα του διαθέσιμου νερού και τις απαιτήσεις του.

water---treatment---central---processing---home---nero---kentriki---epeksergasia

Κεντρική επεξεργασία

Η παροχή πόσιμου νερού σε όλο το σπίτι και σε κάθε βρύση απαιτεί μία κεντρική εγκατάσταση επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής για την παροχή ικανής ποσότητας νερού για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μία τέτοια εγκατάσταση απαιτεί τη διάθεση ειδικού χώρου. 

 

Τοπική επεξεργασία

 

Όταν για διάφορους λόγους (κόστος, έλλειψη χώρων κλπ) δεν υπάρχει δυνατότητα για συνολική επεξεργασία, τότε η εγκατάσταση μίας οικιακής συσκευής αντίστροφης ώσμωσης, πολλών σταδίων επεξεργασίας, για την παραγωγή περιορισμένης ποσότητας καλής ποιότητας νερού είναι μία ικανοποιητική λύση για την κάλυψη αναγκών πόσιμου νερού. Συνήθως τοποθετείται κάτω από το νεροχύτη και η παροχή του πόσιμου νερού γίνεται από μία ξεχωριστή βρύση. 

Η λύση αυτή συνδυάζεται συνήθως με κεντρική αποσκλήρυνση για την κάλυψη των αναγκών για μαλακό νερό στο σπίτι. 

drinking---water---home---kitchen---posimo---nero---kouzina---topiki---epeksergasia