Φραγή διοξινών

Τo εσωτερικό χρώμα ELF 992 της Brillux έχει πιστοποιηθεί ως προς την ικανότητα του να φράσσει τις διοξίνες (PCB’s) και να μην τους επιτρέπει να διαχυθούν στo χώρο κατοικίας ή εργασίας. Το πείραμα μετρά τη φραγή που επιτυγχάνουν οι χρωματισμένες επιφάνειες.

brillux---elf---992---xrwma---eswterikou---xwrou---color---interior

Αντιαλλεργικά χρώματα

Τo εσωτερικό χρώμα Silikat - Innenfarbe ELF 1806 της Brillux έχει πιστοποιηθεί ως προς την καταλληλότητα του σαν αντιαλλεργική βαφή στo χώρο κατοικίας ή εργασίας. Το πείραμα μετρά 13 παραμέτρους με βασικότερή την ενεργοποίηση απελευθέρωσης ισταμίνης.

Ανόργανες χρωστικές

Η Brillux έχει αναπτύξει ένα επαναστατικό σύστημα δημιουργίας αποχρώσεων το οποίο μπορεί να καλύψει κάθε είδους αισθητική απαίτηση.  Το σύστημα αυτό χρωματίζει όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά χρώματα Brillux, καθώς επίσης τις ριπολίνες, τα βερνίκια και τα υλικά τεχνοτροπίας. 

Η μοναδικότητα, όμως, του συστήματος δεν έγκειται στα ανωτέρω, αλλά στο εξής πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά: Οι χρωστικές είναι ανόργανες (ορυκτές) και όχι παράγωγα πετρελαίου. Το κίτρινο π.χ. βγαίνει από το βισμούθιο, το μπλε από το κοβάλτιο κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται φωτο- και χρωμοσταθερότητα για δεκαετίες. Οι χρωστικές είναι βάσεως νερού και όχι διαλύτη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρωματιζόμενες βαφές βάσεως νερού παραμένουν βάσεως νερού ακόμη και μετά την πρόσμιξη των χρωστικών.

brillux---xrwmata---oikologika---eco---colors
brillux---evocryl---200---adiavroxo---xrwma---ekswterikou---fwtokatalisi---evoflex---facade---paint---soiling---weather---resistant---photocatalytic
brillux---evocryl---200---adiavroxo---xrwma---ekswterikou---fwtokatalisi---evoflex---technology---facade---paint---soiling---weather---resistant---photocatalytic

Φωτοκατάλυση

 

Το επαναστατικό αδιάβροχο χρώμα προσόψεων Brillux Evocryl 200 βιοαποικοδομεί κάθε υγρό ή αέριο, οργανικό ή ανόργανο ρύπο, που είτε αποτίθεται πάνω του, είτε έρχεται σε απλή αέρια επαφή μαζί του. Ο ρύπος μετατρέπεται διαρκώς σε νερό και αβλαβή άλατα που ξεπλένονται από την βροχή. Το αδιάβροχο χρώμα Brillux Evocryl 200 περιέχει μια νανοκρυσταλλικά τροποποιημένη μορφή του ημιαγωγού-καταλύτη TiO2 (διοξείδιο τιτανίου). Το υπεριώδες φως αποσπά διαρκώς ηλεκτρόνια από το TiO2 και δημιουργώντας έτσι σε αυτό ζεύγη οπών (h+) και ηλεκτρονίων (e-) το αναγκάζει να συνθέτει από το νερό και από ρίζες ΟΗ -που βρίσκονται πάντα  πάνω στις προσόψεις-, ρίζες υδροξυλίων.  Οι ρίζες όμως αυτές αποτελούν το ισχυρότερο οξειδωτικό μέσο μετά το φθόριο και επιπλέον δε ρυπαίνουν, όπως αυτό, το περιβάλλον. Πρόκειται για ιδιαίτερα ισχυρά οξειδωτικά σώματα, τα οποία αντιδρούν με όλες τις βλαβερές οργανικές ενώσεις που λερώνουν την πρόσοψη, αποσπώντας τους υδρογόνο και μετατρέποντας τες σε υπεροξειδικές ρίζες. Οι τελευταίες πυροδοτώντας οξειδωτικές θερμικές αντιδράσεις αυτομετατρέπονται σε ανόργανα άλατα και νερό και εγκαταλείπουν την πρόσοψη. 

Εκτός από τη δυνατότητα καταστροφής των ρυπογόνων και τοξικών ουσιών οργανικής προελεύσεως που λερώνουν την πρόσοψη, γίνεται παράλληλα και οξείδωση των ανόργανων ιόντων του αέρα που έρχονται σε επαφή με αυτήν (π.χ. ΝΟ2-, CN-, S-2, S2O3-2 κ.α.) εξουδετερώνοντας έτσι εκεί το φωτοχημικό νέφος των μεγάλων πόλεων. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το τροποποιημένο, σαν νανοφωτοκαταλύτης, TiO2 δε συμμετέχει στην αντίδραση και έτσι ούτε ξοδεύεται το ίδιο, ούτε σταματά ή εξασθενίζει ποτέ ο φωτοκαταλυτικός αυτοκαθαρισμός.

Φραγή αμιάντου

Τα χρώματα Brillux 200 (ακρυλικό) και Brillux 918 (σιλικονούχο) έχουν πιστοποιηθεί ως προς την ικανότητα τους να δεσμεύουν τις ίνες αμιάντου και να μην τους επιτρέπουν να διαχυθούν στην ατμόσφαιρα. 

Πείραμα προσομοιώνει ταχύτητες ανέμου έως 100 km/h και μετρά τις αποσπώμενες ίνες αμιάντου από τις χρωματισμένες επιφάνειες.

brillux---200---918---xrwma---fragh---amiantou---paint---coating---asbestos---eco--