Ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση σας δίνει τη δυνατότητα να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να φτιάξετε το σπίτι σας όπως θέλετε. Χωρίς θερμαντικά σώματα που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Περισσότερος χώρος για τις ιδέες σας. Ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε ολόκληρο τον χώρο. Οικονομικότερη λειτουργία και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Η ενδοδαπέδια εγκατάσταση μπορεί να αξιοποιηθεί και για το δροσισμό το καλοκαίρι με την διέλευση κρύου νερού. Η λειτουργία αυτή πρέπει να συνδυάζεται και με κάποιο σύστημα αφύγρανσης του αέρα για την αφαίρεση της υγρασίας του. 

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει και διαθέτει στην Κέρκυρα το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της Rehau. 

rehau---endodapedia---thermansi---underfloor---heating
innova---fan---coil---thermansi---psiksi---klimatismos---zesto---nero---air---condotioning---cooling---heating---water---home

Κλιματισμός με fan coil

 

 

Ο κλιματισμός με fan coils είναι ένα πλήρες σύστημα που μπορεί να παρέχει ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα, ενώ η αντλία θερμότητας που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους μπορεί να καλύπτει και τη θέρμανση του ζεστού νερού χρήσης. 

Στα πλεονέκτηματά τους είναι η μεγάλη ποικιλία επιλογών καθώς στην εγκατάσταση μπορεί να περιλαμβάνεται κάθε τύπος ασχέτως εταιρείας παραγωγής. 

Στα σύγχρονα fan coils υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιλογές, κομψές συσκευές μικρού πάχους, συσκευές οι οποίες στη θέρμανση ακτινοβολούν τη θερμότητα μετά την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας στο χώρο, και μειώνουν έτσι την ξηρότητα του αέρα που προκαλείται από τη θέρμανσής του. 

Ένα τέτοιο fan coil είναι αυτό της φωτογραφίας από την εταιρεία Innova, προϊόντα της οποίας αντιπροσωπεύουμε και διαθέτουμε στην κερκυραϊκή αγορά.

Σύστημα κλιματισμού VRF

Το σύστημα μεταβλητής ροής ψυκτικού (VRF) είναι ένα πλήρες σύστημα που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης. Εξελιγμένα μοντέλα καλύπτουν και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και ανάκτηση της θερμότητας που θα αποβάλλοταν στο περιβάλλον.   

Η εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί αρκετά μακριά στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να περνά απαρατήρητη. Η επιλογή των εσωτερικών συσκευών γίνεται αυστηρά από τις επιλογές του συστήματος, καθώς οι συσκευές πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτή η επικοινωνία είναι και ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα καθώς δεν απαιτείται πρόσθετη εγκατάσταση ελέγχου λειτουργίας και αυτοματισμού.

toshiba---vrf---refrigerant---r32---thermansi---psiksi---klimatismos---zesto---nero---heating---cooling---air---conditioning---hot---water
toshiba---split---units---klimatismos---thermansi---air---conditioning---heating---cooling

Κλιματισμός με διαιρούμενες μονάδες (split)

 

Πλήρης λύση ψύξης και θέρμανσης. Στα μειονεκτήματα είναι τα πολλά αυτόνομα συστήματα, οι πολλές εξωτερικές μονάδες που μπορεί να δημιουργούν όχληση.  

Το μικρό κόστος όμως, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προστίθεται στην ευκολία εγκατάστασης, τη δυνατότητα σταδιακής υλοποίησης και κάνουν την επιλογή αρκετά ελκυστική. 

Πολλές συσκευές συνδυάζουν και άλλες λειτουργίες, φίλτρανση, ιονισμός κλπ. 

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει και διανέμει στην Κέρκυρα τα προϊόντα της εταιρείας Toshiba, κορυφαίας στο χώρο του κλιματισμού.

Kλιματισμός με αεραγωγούς

 

Είτε καλύπτουμε τις ανάγκες κλιματισμού με VRF είτε με fan coils μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τερματικές μονάδες κρυφού τύπου και κυκλοφορία του αέρα με δίκτυο αεραγωγών δημιουργώντας  διακριτικές και πολύ κομψές λύσεις.

klimatismos---aeragwgoi---air---conditioning---ducts
toshiba---estia---heat---pump---hot---water---antlia---thermotitas---thermansi---spiti---zesto---nero

Αντλίες Θερμότητας αέρα – νερού

Αποτελούν σήμερα την “αιχμή του δόρατος” για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αντλούν θερμότητα από τον αέρα. 

Εγκαθίστανται στον εξωτερικό χώρο και δε δεσμεύουν χώρο και χρήματα για μηχανοστάσιο, αποθήκη καυσίμου, καμινάδα κλπ. 

Μπορούν να αντικαταστήσουν τον λέβητα σε υφιστάμενες ή νέες εγκαταστάσεις, με απλή σύνδεση στο υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης. 

Στις νέες κατασκευές η εγκατάσταση fan coil μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες ψύξης το καλοκαίρι. 

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας  προσαρμόζουν τη λειτουργία τους μεταβάλοντας τις στροφές ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες επιτυγχάνοντας παραπέρα εξοικονόμηση ενέργειας.  

Οι σύγχρονες αντλίες “γυρίζουν” στην παραγωγή ζεστού νερού, είτε είναι στη λειτουργία θέρμανσης, είτε στη λειτουργία ψύξης, αποσυνδέονται από την εγκατάσταση ψύξης θέρμανσης και συνδέονται με το boiler, όταν από το αισθητήριο του boiler ζητηθεί. Μετά την θέρμανση του νερού επανέρχονται στην αρχική λειτουργία.

Boiler – αντλία θερμότητας

 

Το δοχείο παραγωγής και αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης, με ενσωματωμένη αντλία θερμότητας αέροςνερού αποτελεί ιδανική πρόταση για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε οικιακές και μικρές ξενοδοχειακές εφαρμογές. Δύο μοντέλα εμαγιέ στα 190 lt με και χωρίς εναλλάκτη για ηλιακούς συλλέκτες. Δύο μοντέλα στα 260 lt με και χωρίς εναλλάκτη για ηλιακούς συλλέκτες. Οικολογικό ψυκτικό ρευστό R-134a. Υψηλή αποδοτικότητα COP και ενεργειακή κλάση Α+. Μέγιστη θερμοκρασία νερού 60°C (65°C με τη βοηθητική αντίσταση). Ηλεκτρική αντίσταση ως συμπληρωματική πηγή ενέργειας. Δυνατότητα τοποθέτησης σε εσωτερικό χώρο με αεραγωγούς διαμέτρου 160 mm.

boiler---toshiba---heat---pump---water---home---zesto---nero---antlia---thermotitas
toshiba---boiler---heat---pump---water---thermansi---nerou---zesto---antlia---thermotitas

Boiler Toshiba

Δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης διπλής ενέργειας για σύνδεση με αντλία θερμότητας Toshiba μέσω τρίοδης βάνας. 

Εναλλακτης ειδικής κατασκευής για μέγιστη εναλλαγή θερμότητας. 

Τρία μοντέλα ανοξείδωτα στα 150 – 210 – 300 lt. 

Μέγιστη θερμοκρασία νερού 75οC (με την ηλεκτρική αντίσταση 2,75 ΚW) 

Εβδομαδιαία λειτουργία προστασίας από  λεγεωνέλλα με αύξηση της θερμοκρασίας του νερού μέσω της αντίστασης.