venezia---stucco---logo

Τεχνοτροπίες τοίχων και δαπέδων, εσωτερικής & εξωτερικής χρήσης. 

Η Venezia Stucco είναι μια ιταλική εταιρεία με έδρα και εγκαταστάσεις παραγωγής στην Βενετία, η οποία δημιουργήθηκε αρχικά από μια ομάδα τεχνιτών με ειδικότητα όχι μόνον στην παραγωγή τέτοιων υλικών αλλά και στην προσωπική διακοσμητική εφαρμογή τους. 

Οι τεχνίτες της Venezia Stucco κρατήθηκαν κοντά στην παράδοση της πόλης τους και χρησιμοποιούν την χημεία στο μέτρο πού εκείνη επιδρά στην εργασιμότητα και τις αντοχές, χωρίς να της επιτρέπουν να δημιουργεί εκείνη την αισθητική και να μας απομακρύνει από την ορυκτή φύση του υλικού.

venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorativejpg
venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-walls
venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-exterior

Τα υλικά πατητής τσιμεντοκονίας της VENEZIA STUCCO μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε επιφάνεια και να ανταπεξέλθουν σε κάθε καταπόνηση της, είτε αυτή είναι μηχανική, υγρασιακή ή κλιματολογική. 

Η λεπτή μα πανίσχυρη τους στρώση τους, μετατρέπει τους παλαιούς, φθαρμένους ή εκτός μόδας χώρους, σε μινιμαλιστικούς αλλά και σε παραδοσιακούς, ενώ στις νέες κατασκευές αποτελεί την επιλογή για design ιταλικής φινέτσας.

Pastellone

Η συνταγή του Pastellone για δάπεδα, προέρχεται από μια ιστορική συνταγή την «Pastellone Veneziano”. To Pastellone, στην ουσία, είναι η εφαρμογή της γνωστής τεχνοτροπίας τοίχων “Venetian Marmorinoσε δάπεδα. Δείγματα του μπορεί να συναντήσει κανείς σε ιστορικά κτίρια της Βενετίας, αλλά και σε όλη την επαρχία Veneto. Το σημερινό Pastellone είναι πολύ σκληρότερο χάρις στο τσιμέντο και τα συνδετικά πρόσμικτα. Το υλικό είναι λευκό και μπορεί να χρωματιστεί με κάθε χρώμα συμβατό με ασβέστη και τσιμέντο. Παράγεται σε 2 κοκκομετρίες, λεπτό και μεσαίο. Το αδρό εφαρμόζεται στο πρώτο χέρι και το λεπτό στο δεύτερο και τρίτο χέρι.

venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-pastelone

Veneziano

Φυσικό ορυκτό υλικό που δημιουργεί επικαλύψεις παραδοσιακής «βενετσιάνικης» αισθητικής. Η όψη του είναι στιλπνή, με αίσθηση βάθους. Η οπτική μετάβαση από τις σκούρες στις ανοιχτές περιοχές του είναι κλιμακωτή, ενώ η επιφάνεια του ανακλά τις φωτεινές πηγές. Δημιουργεί επιφάνειες υψηλής αισθητικής ιδίως αν φωτιστεί σωστά. Το υλικό δίνει τεχνοτροπίες κατάλληλες τόσο για εσωτερικούς τοίχους όσο και για προσόψεις. Είναι ιδανικό για χώρους υποδοχής, γραφεία, βίλλες, ενώ στα λουτρά είναι εναλλακτικό υλικό του μαρμάρου και των πλακιδίων. Σε αντίθεση με το μάρμαρο δίνει ενιαία απαλή οπτική με ήπιες σκιάσεις. Η προσωπική παρέμβαση του εφαρμογέα μπορεί να τονιστεί ή να παραμείνει στο παρασκήνιο. Η σκληρότητα της επιφάνειας του είναι χαρακτηριστική, καθώς και η ανθεκτικότητα του σε περιβάλλον ακραίας υγρασίας, σαν εκείνου της πόλης που γεννήθηκε. Οι τοιχοποιίες στις οποίες εφαρμόζεται παραμένουν διαπνέουσες και φυσικά αντιμουχλικές. 

venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-veneziano

Suede

 

Φυσικό ορυκτό υλικό με βάση την άσβεστο για υψηλής αισθητικής τεχνοτροπίες εσωτερικών τοίχων. Δημιουργεί επικαλύψεις τοίχων δερμάτινης υφής τύπου Chamois. Η υφή είναι απαλή στην όψη και την αφή, χωρίς λάμψη, κομψή. Απομιμείται την ικανότητα του δέρματος να λάμπει στο απαλό φως και στην σκιά. Η αφή δέρματος chamois επιτυγχάνεται χάρις στην προσθήκη μεγάλης ποσότητας μικροϊνών στο υλικό.

venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-suede

Tadelakt

 

Παραδοσιακό μαροκινό τελείωμα, με προέλευση την περιοχή του Marrakesh.

Έχει απαλή εμφάνιση με διακριτική λάμψη σαν τα Marmorino Veneziano, αλλά με μεγαλύτερο πάχος και διαφορετική υφή. 

Το υλικό δίνει έξοχο αισθητικό αποτέλεσμα σε πληθώρα αποχρώσεων, τέλεια απόδοση ανά τετραγωνικό, ιδανικό στέγνωμα και εργασιμότητα καθώς και υψηλή πρόσφυση στο υπόβαθρο. Είναι η αντιμικροβιακή επιφάνεια, που επενδύει το κέλυφος των χαμάμ, με μια διακριτή λάμψη. 

venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-tadelakt

Travertino

 

Τεχνοτροπία με αδρή οπτικά εμφάνιση, αλλά απαλή στην αφή και με ευχάριστες φυσικές σκιές. Παραπέμπει στο αρχαίο ρωμαϊκό μάρμαρο Travertino. Μπορεί να εφαρμοσθεί με έναν σύγχρονο και απλό τρόπο ώστε να μοιάζει και με το Travertino της Τοσκάνης, αλλά είναι συγχρόνως και το υλικό βάσης για περαιτέρω τεχνοτροπίες όπως το δέρμα ερπετών ή και κροκοδείλου. Παρέχεται σε λευκό το οποίο μπορεί να χρωματιστεί και σε άλλους τόνους.

venezia-stucco-patiti-tsimentokonia-texnotropies-wall-finishes-plasters-marble-decorative-travertino